Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, καταδίκασε τα φαινόμενα με τους μαθητές που έκαναν απρεπείς χειρονομίες στους επισήμους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης στα Γιάννενα, για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας».

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει, ήδη, ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ