Συσσίτια για άπορους δημότες της Θεσσαλονίκης θα προσφέρει κάθε Κυριακή ο δήμος σε συνεργασία με το ΑΠΘ. Η διανομή των συσσιτίων θα γίνεται στη φοιτητική λέσχη, επί της οδού Εγνατία, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.  
Η διάθεση ποσού 28.560 ευρώ για την παροχή σίτισης σε άπορους εγκρίθηκε ομόφωνα από τον οικονομική επιτροπή του δήμου και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η οριστική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Το κονδύλι θα επιβαρύνει τη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών στον προϋπολογισμό «δαπάνες σίτισης και περίθαλψης» του 2012.

Η προσφορά κοινωνικού συσσιτίου σε ευπαθείς ομάδες της πόλης έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη χρονιά μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του πρύτανη ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου. Ο δήμαρχος προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει το πανεπιστήμιο για αυτόν τον σκοπό και η πρώτη φορά που άνοιξαν οι πύλες της φοιτητικής λέσχης για τους άπορους ήταν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Εκείνη την ημέρα, η αντιδημαρχία κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΑΠΘ διοργάνωσε «Γεύμα Αγάπης» στο οποίο συμμετείχαν 700 άτομα, ενώ οι 300 μερίδες που περίσσεψαν δόθηκαν στα ορφανοτροφεία «Μέλισσα» και Γιαννιτσών και σε άτομα της τρίτης ηλικίας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Πηγή: makthes.gr