Αποκαταστάθηκε πλήρως η όραση ενός 73χρονου συνταξιούχου της Πρόνοιας, μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ο 73χρονος κόντεψε να τυφλωθεί καθώς κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν αναλάμβανε την αντιμετώπιση του προβλήματός του, λόγω απεργίας των γιατρών και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.  Πρόκειται για τον Ιωακείμ Φωτιάδη από τη Σφενδάμη Πιερίας, ο οποίος υπήρξε συναγωνιστής του Χαρίλαου Φλωράκη, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο οποίος κατέθεσε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για βαριά σωματική βλάβη και αμέλεια.

Ο 73χρονος εισήχθη στις 22 Φεβρουαρίου στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης επειδή είχε άρχισε να χάνει την όραση από το δεξί μάτι του. Εκεί διαγνώστηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με γιγαντιαία ρωγμή. Επειδή όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, στο ΑΧΕΠΑ του είπαν ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Γι αυτό τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" το οποίο εφημέρευε χθες. 

Ο διευθυντής της Οφθλαμολογικής Κλινικής του "Παπαγεωργίου", σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά, του είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει άμεσα η επέμβαση καθώς όλα τα χειρουργεία είχαν μετατεθεί χρονικά λόγω απεργίας των γιατρών του ΕΣΥ και συνέστησε να υποβληθεί σε επέμβαση σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Τελικά χτες υποβλήθηκε σε επέμβαση σε ιδιωτική κλινική και η όρασή του αποκαταστάθηκε πλήρως. 

    

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ