Σε συναγερμό έχουν τεθεί από χθες οι άνδρες της τροχαίας για την έξοδο αλλά και την επιστροφή των εκδρομέων για εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. «Σύμμαχος» των εκδρομέων είναι ο αίθριος καιρός και η λιακάδα που θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. Μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζειη κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.    

Η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και κυρίως η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες να δρομολογήσουν λιγότερα πλοία.   

Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, ελέγχους και παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους.Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω
του 1,5 τόνου θα ισχύσει ως εξής:

1. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

Αίθριος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο και μόνο το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.  

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι ιδιαίερα στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.