«Συναγερμός» έχει σημάνει από το βράδυ του Σαββάτου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στον υπόγειο σταθμό στο Μετρό στο Αιγάλεω. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε μία πράσινη χάρτινη τσάντα, πάνω σε κάθισμα στο τελευταίο συρμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη. 
   
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο. 
   
Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου, κάτι το οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. 
   
Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχει καταγραφεί ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου. 
   
Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. 
   
Σε ότι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η συνδεσμολογία παραπέμπει, ως ένα σημείο, σε τρομοκρατικά χτυπήματα που είχαν σημειωθεί το 2009 σε δύο εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη και την ευθύνη τους είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παρόλα αυτά, η έρευνα της αστυνομίας διαπιστώνει διαφορές αναμέσα στα δύο περιστατικά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του παρακαλεί όποιος από τους επιβάτες του μετρό αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.