Αλλάζει δραματικά από το απόγευμα της Κυριακής το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά θα πέσουν πέσουν και χιόνια.  

Για την Κυριακή  

Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στο ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.  

Για την Καθαρά Δευτέρα
 

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο αιγαίο 9 μπορόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια. 

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 (το πρωί) και βαθμιαία έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανώς και των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και τη νύχτα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τρίτη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά διαστήματα με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Τετάρτη

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.