Το στερεότυπα περί τεμπέληδων Ελλήνων που κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει ο γερμανικός Τύπος και όχι μόνο, καταρρίπτονται από τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία δημοσιεύει το BBC σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει «αν φταίνε οι Έλληνες» για την κρίση.
Η Ελλάδα έρχεται πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε ώρες εργασίας το χρόνο, με 2.017.

Μάλιστα, σε σύγκριση με τις 34 χώρες του Οργανισμού, οι Έλληνες εργαζόμενοι τείνουν να πιάσουν τις ώρες εργασίας των Νοτιοκορεατών, οι οποίοι βρίσκονται δύο θέσεις πιο πάνω.

Σε σύγκριση με τους Γερμανούς, οι Έλληνες δουλεύουν κατά 40% περισσότερο. Οι Γερμανοί εργάζονται 1.408 ώρες ετησίως και βρίσκονται στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών με τις λιγότερες ώρες εργασίας. Στην κορυφή βρίσκεται η Ολλανδία.

Επίσης, οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών, αναρρωτικών αδειών και μητρότητας, κατά περίπου 4 εβδομάδες περισσότερες από τους Έλληνες.

Αυτό που διαφέρει ανάμεσα στις δύο οικονομίες, σημειώνει το BBC, και γι' αυτό δεν χρειάζεται διάσωση η Γερμανία, είναι η παραγωγικότητα.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 8η θέση των χωρών του ΟΟΣΑ με την υψηλότερη παραγωγικότητα, ενώ η Ελλάδα μόλις στην 24η.Πηγή: BBC   
TAGS