Το υπουργείο Παιδείας απάντησε άμεσα στις φήμες για νέο κύμα συγχωνεύσεων, αύξηση μαθητών ανά τάξη και ωραρίου εκπαιδευτικών.   Με ανακοίνωση που εξεδωσε την Κυριακή, τονίζεται ότι «ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις. Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις».

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει τον κομβικό ρόλο της ηλεκτρονικής κάρτας των σχολείων στην αναδιοργάνωση και σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση δασκάλων και καθηγητών και στις δύο βαθμίδες και με αντικειμενικά κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, με τίτλο «Λουκέτο στα σχολεία - τέλος στις προσλήψεις αναπληρωτών» και υπέρτιτλο «το Μνημόνιο Νο2 συνθλίβει το εκπαιδευτικό σύστημα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «τσεκούρι» από το ΔΝΤ σε κονδύλι 24 εκατ. ευρώ για την επόμενη σχολική χρονιά εκμηδενίζει τους -20.000 φέτος- αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν διορισμοί μονίμων.
Το υπουργείο Παιδείας... φιλοδοξεί να καλύψει τα κενά με σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση αριθμού μαθητών στις τάξεις και ωραρίου διδασκόντων», υποστηρίζει ο Τύπος της Κυριακής.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ