current views are: 1

27 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση08:05

Χαρταετός με… χιόνια, κρύο και βροχές

Κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, με σταδιακή βελτίωση να αναμένεται στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ.

Δημοσίευση 08:05’
αρθρο-newpost

Κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, με σταδιακή βελτίωση να αναμένεται στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ.

Κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, με σταδιακή βελτίωση να αναμένεται στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι, χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανώς και των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και τη νύχτα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα