current views are: 1

27 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση14:43

Με καιρικά «εμπόδια» αλλά ομαλή η επιστροφή των εκδρομέων

Άρχισε σταδιακά, από νωρίς το μεσημέρι, η επιστροφή εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, με τα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν αρκετές δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων. Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων από Πειραιά και Ραφήνα.

Δημοσίευση 14:43’
αρθρο-newpost

Άρχισε σταδιακά, από νωρίς το μεσημέρι, η επιστροφή εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, με τα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν αρκετές δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων. Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων από Πειραιά και Ραφήνα.

Άρχισε σταδιακά, από νωρίς το μεσημέρι, η επιστροφή εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, με τα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν αρκετές δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων. Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων από Πειραιά και Ραφήνα. Ελαφρώς αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα είναι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, δεν είναι αυξημένη και διεξάγεται -μέχρι στιγμής- χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των διοδίων, το εφετινό τριήμερο της Αποκριάς, η κίνηση και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, είναι «αρκετά μειωμένη», σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η ίδια σχεδόν εικόνα παρατηρείται και στον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, όπου η κίνηση είναι «υποτονική», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστο Λιούπα.

Στο μεταξύ, σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης, για να διευκολύνει την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων, ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, από τις 3 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την Αερογέφυρα της Θέρμης.
 
Την ίδια ώρα, χιονίζει από νωρίς το μεσημέρι σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη.

Από την χιονόπτωση δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, απαραίτητα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συνεργεία των δήμων, της περιφέρειας και της κοινοπραξίας Μορέα βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν το χιονιά.

Διεκόπη πριν από μισή ώρα περίπου η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης βράχου και εκτροχιασμού συρμού, άνευ επιβατών, στο 203ο χιλιόμετρο. Μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα σταματούν στην Τιθορέα και στο Λειανοκλάδι αντίστοιχα. Από Τιθορέα και Λειανοκλάδι θα μεταφέρονται με λεωφορεία και θα συνεχίζουν το ταξίδι με τρένο.

Σημειώνεται ότι ανοιχτά είναι από τις τρεις το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα τα διόδια των Αφιδνών από μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στις 12 το μεσημέρι στα διόδια Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από την Παρασκευή ως την Κυριακή κινήθηκαν από την Αθήνα προς την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου 148.562 οχήματα και προς την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας 137.384 οχήματα. Κατά τις ίδιες ημέρες (Παρασκευή- Κυριακή) τα οχήματα που εισήλθαν στην Αθήνα από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου ήταν 65.305 και από την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας 88.668.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 και τα 9 μποφόρ.

Το απόγευμα απογορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου <> για Πάρο-Νάξο-Δονούσα -Αιγιάλη-Αστυπάλαια αλλά και του «Ιεράπετρα» για Σύρο, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ.

Επίσης από τη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου «Ταξιάρχης» για Καβάλα και Λήμνο και του «Αqua Maria» για Καβάλα-Λήμνο-Αι Στράτη-Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.

Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε πολλές περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα