Σε διάφορες κινητοποιήσεις προέβησαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν τη διαμαρτυρία τους για τη μετακίνηση ενός οφθαλμίατρου από το νοσοκομείο Λάρισας στο Γενικό νοσοκομείο Βόλου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης. Οι γιατροί, με παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συνέλευση, προειδοποιούν παράλληλα με επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 12 Μαρτίου, για το θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων, από το Δεκέμβριο του 2011 αλλά και για το θέμα του οφθαλμιάτρου.  

Όπως υποστηρίζουν, το Νοσοκομείο, μαζί με άλλα 50 στο σύνολο της χώρας, οδηγείται σε οριστική κατάργηση με τη μέθοδο της συγχώνευσης των οργανισμών. Η πρόσφατη απόφαση μετακίνησης γιατρού, για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Νοσοκομείο Βόλου, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, για τέτοιου είδους μετακινήσεις και αποσπάσεις για το σύνολο του προσωπικού, που ήδη είναι ανεπαρκέστατο.

Η επιπλέον περικοπή κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών που προστέθηκε αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται για συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με τις προηγηθείσες και τις αναμενόμενες νέες εξαντλητικές και αναδρομικές περικοπές των μισθών και τους νέους φόρους, εξευτελίζει τις αποδοχές των γιατρών.