current views are: 1

28 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:33

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για χαμηλότερες τιμές στη Φλώρινα

συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικούν οι κάτοικοι της παγωμένης Φλώρινας χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα και μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών.

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικούν οι κάτοικοι της παγωμένης Φλώρινας χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα και μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών.

συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικούν οι κάτοικοι της παγωμένης Φλώρινας χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα και μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών. Θερμοκρασίες κατάψυξης για τρεις συνεχείς μήνες, δυσβάσταχτο κόστος θέρμανσης και ανεργία που υπερβαίνει το 35% είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής της Φλώρινας, της οποίας οι κάτοικοι ενώνουν τη φωνή τους την Παρασκευή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
   
Τις λεπτομέρειες για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 2ας Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, έχει αναλάβει το Εργατικό Κέντρο της περιοχής και όπως εκτιμά ο πρόεδρός του Στέφανος Μπύρος, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη.   

«Εδώ και τρεις μήνες η Φλώρινα βρίσκεται σε πλήρη κατάψυξη. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους και το συνεχές κρύο επιβαρύνει επιπρόσθετα κάθε νοικοκυριό. Ο ειδικός φόρος που πληρώνουν όλοι στην Ελλάδα είναι για μας διπλάσιος και τριπλάσιος λόγω της κατανάλωσης καυσίμων για να ζεσταθούμε και αυτό αποτελεί μια κατάφωρη αδικία. Λόγω κακοκαιρίας ακόμη και τα σχολεία σήμερα άνοιξαν με καθυστέρηση» σημειώνει ο κ. Μπύρος.   

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το ποσοστό της ανεργίας στη Φλώρινα φτάνει το 35%, τη στιγμή που εισάγεται λιγνίτης από τη Βουλγαρία και την Τουρκία για να λειτουργήσουν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αντί να ανοίξουν τα ορυχεία του τόπου που παραμένουν κλειστά.

Επιπλέον παρά τη θετική προσέγγιση που υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα, το τρένο εξακολουθεί να μην επισκέπτεται τη Φλώρινα ενώ οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την έλλειψη κάθετης οδικής σύνδεσης με την Εγνατία οδό και την διαρροή συναλλάγματος προς την ΠΓΔΜ προς αναζήτηση φθηνότερων προϊόντων.   

Την κοινωνία της Φλώρινας απασχολούν, εξάλλου, μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως το φημολογούμενο κλείσιμο δύο τμημάτων του ΤΕΙ της Φλώρινας, οι δυσλειτουργίες στον χώρο της υγείας και τα περιστατικά παρεμπορίου στις λαϊκές αγορές. Τα θέματα αυτά συζήτησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης με τη Διευθύντρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Μητλιάγκα και το Σωματείο Παραγωγών νομού Φλώρινας ενώ το περασμένο Σάββατο ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος συναντήθηκε στη Φλώρινα με τον δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο.


σχετικα αρθρα