Μια σειρά από μέτρα που θα στηρίξουν τον θεσμό των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, για κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, αναπτυξιακούς και εργασιακούς λόγους, προτείνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τα κόμματα και τα μέλη της τρόικας.   Η επιστολή αναφέρει ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις για να κλείσει τη πρόσθετη μαύρη τρύπα των περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ δημόσια έσοδα παραμένουν ανείσπρακτα, καθώς υπολογίζονται σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια τα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα, που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, γεγονός, που εκτός των άλλων, συνιστά δημόσιο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.  
   
Ο Σύνδεσμος αφού διαπιστώνει ότι ο θεσμός ΚΤΕΟ απαξιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, καλεί την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα, όπως αναφέρει, και να αποδείξει τη βούλησή της για την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα μας και την προστασία των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων.  
   
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω επιστολή διατυπώνονται σαφείς αιχμές και κατά της τροχαίας για πλημμελή έλεγχο, σημειώνοντας ότι στην τετραετία 2008- 2011, καταγράφηκαν περίπου 2,5 εκ. τροχαίες παραβάσεις από τις οποίες τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ αφορούσαν μόλις οι 114.000, ήτοι δηλαδή σε ποσοστό μόλις 4,6% επί του συνόλου των τροχαίων παραβάσεων, όταν για κάθε χρονιά από τις προαναφερθείσες κυκλοφορούσαν πάνω 2,5 εκ. ανέλεγκτα οχήματα και όταν βάσει του ΚΟΚ το πρόστιμο για μη έλεγχο ΚΤΕΟ ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ. 

TAGS