Οι χειρότερες τοξίνες είναι ο καφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο (που περιλαμβάνει και το παθητικό κάπνισμα). Αυτές, όταν συγκεντρώνονται σε υψηλές ποσότητες στον οργανισμό, αφήνουν έντονα τα σημάδια τους στην επιφάνεια της επιδερμίδας, η οποία δείχνει θαμπή και τραχιά. Eμφανίζονται σπυράκια και λιπαρότητα, τα νύχια σπάνε εύκολα, τα μαλλιά χάνουν τη φόρμα τους και το τριχωτό της κεφαλής γίνεται ευάλωτο σε ερεθισμούς.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, με ειδικά συμπληρώματα διατροφής με βάση τη φύση. Επίσης, σε αυτό το στόχο θα σας βοηθήσει το παρακάτω πρόγραμμα περιποίησης, που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν από το μπάνιο.


Καθημερινή... τριβή
Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους οργανικής αποτοξίνωσης. Πριν από το μπάνιο σας, τρίψτε το σώμα σας με μια μεγάλη βούρτσα σώματος. Απομακρύνει τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα εντείνει την επιφανειακή μικροκυκλοφορία και «ξυπνά» τον οργανισμό σας.

Επιλέξτε μια φυσική βούρτσα, η οποία βοηθάει στην αποβολή των τοξινών, ή χρησιμοποιήστε μια σκληρή πετσέτα.
Καθίστε σε μια καρέκλα γυμνές και αρχίστε να τρίβετε το στεγνό δέρμα στους λεμφαδένες (κάτω από τους βραχίονες, στην περιοχή του βουβώνα, στην κοιλιά και το λαιμό).

Ξεκινήστε από τα πέλματα, κάνοντας μεγάλες κινήσεις κατά μήκος του ποδιού. Συνεχίστε με τις γάμπες και τους μηρούς, εκτελώντας πάντα κινήσεις με κατεύθυνση προς το μέρος της καρδιάς.
Συνεχίστε τρίβοντας την κοιλιά σας, εκτελώντας κυκλικές κινήσεις οι οποίες ακολουθούν τη φορά του ρολογιού.
Στο πίσω μέρος των χεριών σας, δουλέψτε προς τους πήχεις τους.

Μη χρησιμοποιείτε βούρτσα σώματος στο πρόσωπο, σε σημεία όπου η επιδερμίδα σας έχει βλάβες ή όπου πονάτε. Για το πρόσωπο, επιλέξτε ένα ειδικό απολεπιστικό. Δώστε έμφαση στο μέτωπο, το πιγούνι και τη μύτη.

Τώρα είστε έτοιμες για ένα απολαυστικό αφρόλουτρο, που θα σας δώσει ενέργεια και θα ενυδατώσει το «καθαρό» πλέον δέρμα σας.


πηγή: myself.gr