Με ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ έληξε η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας. Η κινητοποίηση των υπαλλήλων εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο κανονικά συνέρχεται στο αμφιθέατρο του υπουργείου, που όμως ήταν κατειλημμένο.

Η κατάληψη προκάλεσε και τη διαμαρτυρία ιδιωτών, των οποίων υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν στο Συμβούλιο, πολλοί από τους οποίους έφθασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό. Το ζήτημα έθεσε υπόψη του Συλλόγου η γενική γραμματέας του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος ειδικά σε αυτούς τους ιδιώτες, πράγμα όμως που δεν έγινε αποδεκτό.

Να θυμίσουμε ότι ο σύλλογος προγραμματίζει για αύριο, Τετάρτη, διαμαρτυρία στην Ακρόπολη, με στάση εργασίας από τις 12.30 μμ έως το τέλος της βάρδιας, καθώς και συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 13:30 μμ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο και συναυλία στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Πηγή: tovima.gr