Απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση, του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ψηφιστεί την ίδια μέρα. Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία κάνει και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι «μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για «ταρατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».

Στις 10.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, ενώ κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 15:00, συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, (Βασ. Σοφίας 2).

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.