Την ώρα που ο άδειος συρμός του Μετρό θα έκανε τη μανούβρα για να βρεθεί στην απέναντι πλατφόρμα με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε προγραμματιστεί να γίνει η έκρηξη της βόμβας στο σταθμό του Αιγάλεω, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα», τα ευρήματα των εγκληματολογικών ερευνών έδειξαν ότι η έκρηξη είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα στα έξι λεπτά που διαρκεί η συγκεκριμένη μανούβρα. Τότε, όμως, θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του μηχανοδηγού, ο οποίος λόγω αλλαγής κατεύθυνσης θα βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από την έκρηξη.

Επίσης, τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή η βενζίνη είχε πρόσμιξη με κάποιο άλλο υγρό. Επιπλέον, από τις κάμερες φέρεται να έχει προσδιοριστεί πλήρως η παρουσία του μεταφορέα της βόμβας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μαζί του.

Οι Αρχές, επίσης, δεν θεωρούν προς το παρόν σοβαρή την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» και εξετάζουν σχέση των επίδοξων βομβιστών με ομάδα που σχετίζεται με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».