Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία.    Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, «μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο».   

Για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).   

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00, συμμετέχει στην κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).   

Σήμερα το πρωί στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.   

Κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 11.00- 15.00 προγραμματίζει για σήμερα η ΠΟΕ- ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.   

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥστο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων.  

Παράλληλα, το κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα προχωρήσουν στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.