Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα με αρκετές περιοχές σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται από την Κυριακή σε «λευκό» κλοιό. Στα λευκά ντύθηκε η ανατολική Κρήτη καθώς το χιόνι έφθασε ακόμη και σε περιοχές κοντά στο Ηράκλειο με ιδιαιτέρα χαμηλό υψόμετρο.  

Λόγω των χιονοπτώσεων, αρκετά προβλήματα καταγράφονται στο οδικό δίκτυο των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονταν πυρετωδώς για τη διάνοιξη των δρόμων.  
   
Στον νομό Ηρακλείου προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς Μ. Βρύση, Πρινιά, Άγιο Μύρωνα, Βούτες, Πενταμόδι, Πεζά, Γωνιές, Άγιο Σώζοντα, Κρουσώνα, Πανασσό, καθώς και στην εθνική οδό προς την Αγία Βαρβάρα και το οροπέδιο Λασιθίου.  
   
Στον νομό Λασιθίου αποκλεισμένο είναι μέρος του οροπεδίου, όπως και η περιοχή Παπαγιαννάδων στη Σητεία.  
   
Λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστά σήμερα είναι τα σχολεία στο δήμο Βιάννου καθώς και τα γυμνάσια και λύκεια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα, Μελεσσών, Αρχανών, Αρκαλοχωρίου, Αγίας Βαρβάρας και Ασημίου, καθώς και τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Αγίου Μύρωνα, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσας, και Βενεράτου, όπως και όλα τα σχολεία του δήμου Γόρτυνας, ακόμη και στα δημοτικά διαμερίσματα Γόρτυνας και Κόφινα.   
   
Τέλος, κλειστά είναι τα σχολεία στο οροπέδιο Λασιθίου.  

Την ίδια ώρα, αραιές νιφάδες χιονιού και χιονόνερο πέφτουν από το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.  
   
Στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης επικρατεί συννεφιά και κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές παραμένει σε μονοψήφιες τιμές της κλίμακας Κελσίου. Ο υδράργυρος στις 9 το πρωί «έδειξε» 3 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, -1 στη Δράμα, 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία.  
   
Από την παρατεταμένη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 ορεινοί οικισμοί στο νομό Γρεβενών, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι ο επαρχιακός δρόμος Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου (από το 18ο έως το 28ο χλμ.).Παράλληλα, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).  
   
Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Ροδόπης. Το ίδιο ισχύει σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους στα ορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων.