Τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ εν μέσω κρίσης και αλλεπάλληλων περικοπών στους χαμηλοεισοδηματίες, έφερε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με έγγραφό του στη Βουλή.   Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται μεταξύ άλλων για τους εξής: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ως Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ως δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 ευρώ. Ακόμη με μισθό άνω των 5.000 ευρώ αμείβεται και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Ζήκος.

Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αποζημίωσης), ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων.

Οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Οι Δικαστικοί Λειτουργοί από το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το βαθμό του Δικαστικού Αντιπροσώπου Α΄Τάξης.

Οι Διπλωματικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Οι Γιατροί ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή και υπηρεσία άνω των 25 ετών.

Τα Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων και μέλη Ε.Π. ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα.

Οι Δήμαρχοι Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Οι Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 

Οι Διοικητές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΔΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ

Ο Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΔΔΗΧ

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Eκ... παραδρομής μισθός για τον πρόεδρο του ΕΟΤ

Σε λάθος «εκ παραδρομής» οφείλεται η ένταξη του προέδρου του ΕΟΤ, Κ. Ζήκου στη λίστα των δημοσίων λειτουργών που λαμβάνουν μηνιαίες μικτές αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με απάντηση που δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην ανεξάρτητη βουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Όπως αναφέρει το vima.gr o κ. Ζήκος διαψεύδει την είσπραξη οποιουδήποτε ποσού, ακόμα και αποζημίωση ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού, καθώς η θέση του προέδρου του ΕΟΤ σύμφωνα με τον Ν. 3878/10 είναι άμισθη.

Όπως προκύπτει το «λάθος» είναι καθαρά διαδικαστικό, καθώς μέχρι πρότινος ο ΕΟΤ δεν είχε θέση Γενικού Γραμματέα, στον οποίο έχει περάσει πλέον η καταβολή αποζημίωσης, με τον πρόεδρο αντίστοιχα να είναι άμισθος, κάτι το οποίο η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών θα διορθώσει, στέλνοντας επαναληπτική απάντηση στην κ. Βόζενμπεργκ.