Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις. Έτσι, οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης σπεύδουν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό.    Το 2011, το 8% των οδοντιάτρων που εργάζονται στην πόλη, δηλαδή οι 150 από τους 1850, ζήτησαν πιστοποιητικό από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, με σκοπό να δουλέψουν στο εξωτερικό.  

Οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας ανέρχονται σε 16.500, αριθμός-ρεκόρ στην Ευρώπη, όσον αφορά στην αναλογία οδοντιάτρων ανά κάτοικο.   

Με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι οδοντίατροι για την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) έδωσε στη δημοσιότητα τα παραπάνω στοιχεία, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
 
Στις 2 Μαρτίου, πρόκειται επίσης να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του ΟΣΘ κατά του Υπουργείου Υγείας για την παράλειψή του να εκδώσει διάταγμα για την εξαίρεση του επαγγέλματος από την απελευθέρωση. Ακόμη, οι οδοντίατροι της πόλης θα καταλάβουν τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στις 11 το πρωί.