Το πώς η βόμβα κατέληξε στο τελευταίο βαγόνι του συρμού του μετρό στο Αιγάλεω και το ποιοί κατάφεραν να μεταφέρουν το μηχανισμό μέσα στο μετρό και να τον αφήσουν στην πράσινη σακούλα επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. Η Αστυνομία παρακολουθεί όλα τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες στις αποβάθρες του μετρό προσπαθώντας να «διαβάσει» τα ύποπτα πρόσωπαΣύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δύο πράγματα είναι δεδομένα, ότι τη μεταφορά την έκαναν δύο άτομα και ότι ήταν πιθανότατα νεαρής ηλικίας. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα ντυμένα με σκούρα ρούχα για να μην γίνουν στόχος, ενώ η Αστυνομία στοχοποιεί δύο νεαρούς που φαίνεται στα βίντεο να αποβιβάζονται μαζί με τους άλλους 25 επιβάτες του βαγονιού. Ωστόσο, το έργο των αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση δυσκολεύει το γεγονός ότι οι κάμερες τραβούσαν από μακρυά χωρίς να φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των επιβατών.

Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην είσοδο του σταθμού πιθανότατα τους δράστες περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Μέχρι στιγμής πάντως η εξέταση των αποτυπωμάτων δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα καθώς μέχρι στιγμής δεν ταυτίζεται με κάποιο γνωστό στην Αστυνομία πρόσωπο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος DNA για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού. 

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. ότι την ώρα που ο άδειος συρμός του Μετρό θα έκανε τη μανούβρα για να βρεθεί στην απέναντι πλατφόρμα με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε προγραμματιστεί να γίνει η έκρηξη της βόμβας στο σταθμό του Αιγάλεω.

Τα ευρήματα των εγκληματολογικών ερευνών έδειξαν ότι η έκρηξη είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα στα έξι λεπτά που διαρκεί η συγκεκριμένη μανούβρα. Τότε, όμως, θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του μηχανοδηγού, ο οποίος λόγω αλλαγής κατεύθυνσης θα βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από την έκρηξη.

Επίσης, η έκρηξη δεν σημειώθηκε τελικά ίσως επειδή η βενζίνη είχε πρόσμιξη με κάποιο άλλο υγρό. Επιπλέον, από τις κάμερες φέρεται να έχει προσδιοριστεί πλήρως η παρουσία του μεταφορέα της βόμβας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μαζί του.

Οι Αρχές, τέλος, δεν θεωρούν προς το παρόν σοβαρή την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» και εξετάζουν σχέση των επίδοξων βομβιστών με ομάδα που σχετίζεται με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».