Στους δήμους «πέταξε» το υπουργείο Εσωτερικών το... μπαλάκι των ευθυνών για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολεία και στρατόπεδα. «Με το ποσό των 100.000.000 ευρώ επιχορηγήθηκαν το 2011 οι δήμοι της χώρας για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ενώ για το 2012 επιχορηγήθηκαν ήδη με το ποσό των 20.000.000 ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης επιμερίζοντας έτσι τις ευθύνες για την διακοπή θέρμανσης σε πολλά σχολεία της χώρας.
Μάλιστα ο βουλευτής επανέλαβε δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου σύμφωνα με την οποία «δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου για τα σχολεία της χώρας, επειδή με ευθύνη των δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα».

Ο υπουργός τόνισε ακόμη κυρίως για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολικών μονάδων, ότι το ποσό που δίδεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, οι οποίοι κατανέμονται κατ΄ έτος στους δήμους της χώρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη