O θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει «μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και την... κακιά του ώρα». Αυτή η παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αφού μετά την φαρσοκωμωδία με τα βιβλία και τα συσσίτια στα σχολεία, φαίνεται πως τριτώνει το «κακό» στην Παιδεία. Σάλος είχε δημιουργηθεί το Φθινόπωρο με τις ελλείψεις που υπήρχαν στα σχολικά βιβλία αλλά όπως όλα δείχνουν η Ιστορία δεν δίδαξε την υπουργείο Παιδείας. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, υπάρχουν σχολεία σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής, όπως τα Κάτω Πατήσια, όπου οι καθηγητές από μόνοι τους ναυλώνουν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά και μεταφέρουν βιβλία στους μαθητές!

Παράλληλα, οι υποσχέσεις για συσσίτια στα σχολεία μένουν ως επί το πλείστον στα λόγια αφού τα πρωινά του υπουργείου φτάνουν με ρυθμούς «χελώνας» στα σχολεία της χώρας. 

Στα «θαύματα» της Άννας Διαμαντοπούλου ήρθε να προσθετεί σήμερα και το μπλόκο που προκύπτει στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της έλλειψης τετραδίων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθέρος Τύπος», οι πανελλαδικές κινδυνεύουν να μείνουν ... χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων, έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ήδη έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα.

Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περσινό δίχτυ ασφαλείας.
Με τον χρόνο να πιέζει η απάντηση από το υπουργείο ήταν μια ακόμη ... σύσκεψη.

Ίσως η κυρία Διαμαντοπούλου, δεδομένο των συνεχών αποτυχιών στα καθήκοντα του υπουργείου της, θα έπρεπε να σκεφτεί και τη λύση της... παραίτησης.
 

Υπουργείο Παιδείας: «Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές»
   
«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Έφη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο απάντησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη, σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές ΑΜΕΑ που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.  
   
Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη και Αχαΐα, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επανεξέταση και των υπολοίπων και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις για μεμονωμένα μαθήματα -που δεν ξεπερνούν τις 20, όπως είπε- θα γίνει με κάθε τρόπο η μεταφορά των μαθητών, έστω και αν αφορά ένα μόνο μαθητή.