current views are: 1

2 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση09:22

Πήγε να εξολογηθεί και έκλεψε τα τάματα!

Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά Χανιών.  

Δημοσίευση 09:22’
αρθρο-newpost

Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά Χανιών.  

Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά Χανιών.   Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία, χθες το απόγευμα, τρεις άγνωστοι εισήλθαν στον ναό. Ο ένας από αυτούς απασχόλησε τον ιερέα με το πρόσχημα της εξομολόγησης, ενώ οι άλλοι δύο αφαίρεσαν από τις εικόνες, χρυσά τάματα πιστών, αξίας περίπου 10.000 ευρώ.  
   
Το περιστατικό έχει δημιουργήσει προβληματισμό, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί δεκάδες κρούσματα διαρρήξεων σε ιερούς ναούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες αναζητούν χρήματα σε παγκάρια και στην προσπάθειά τους προξενούν υλικές ζημιές στους ναούς.   
   
Μάλιστα, σε πολλές εκκλησίες, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται εκτός κατοικημένων περιοχών, ιερείς έχουν κολλήσει πάνω στα παγκάρια έντυπο με το οποίο ενημερώνουν τους επίδοξους κλέφτες ότι δεν υπάρχουν χρήματα και τους καλούν, αν έχουν πραγματική ανάγκη, να επικοινωνήσουν μαζί τους.


σχετικα αρθρα