Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, εναντίον του 52χρονου που εισέβαλε την Πέμπτη στο εργοστάσιο Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αφού άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου και ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια κρατούσε επί 12 ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους. Η δικηγόρος του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Ανέφερε, επίσης, ότι σέβεται και εκτιμά τον εργοδότη και κουμπάρο του, δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και πως η κατάσταση εκτραχύνθηκε από λάθος χειρισμούς. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο πελάτης της έχει να λαμβάνει αποζημίωση από την εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πάσχει από μελαγχολία και πως η οικογένειά του είναι στο πλευρό του.

Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Εισαγγελέως.

Πηγή: in.gr

Σχετικό θέμα: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της ομηρίας στην Κομοτηνή- Παραδόθηκε ο 52χρονος