Ελεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ενεχυροδανειστήρια στις περιοχές της Γλυφάδας, του Περιστερίου και του Αιγάλεω.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις και ειδικότερα:

- Ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Ο ιδιοκτήτης απασχολούσε ανασφάλιστο εργαζόμενο, δεν τηρούσε το βιβλίο αργυραμοιβού - ενεχυροδανειστή, δεν είχε υποβάλει δήλωση εισοδήματος ούτε σχετικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

- Σε ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκαν απασχόληση ανασφάλιστου εργαζόμενου, πλημμελής τήρηση του βιβλίου αργυραμοιβού - ενεχυροδανειστή και μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων.

- Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω διαπιστώθηκαν μη τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου σύμφωνα με αστυνομική διάταξη, εκπρόθεσμη ενημέρωση του βιβλίου εσόδων-εξόδων και μη επίδειξη του βιβλίου επισκευής και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού του καταστήματος.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: tovima.gr