Οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που έκλεβε χρηματοκιβώτια από εταιρείες, καταστήματα και σπίτια στην Αττική, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών.

Προχθές συνελήφθησαν στις Αχαρνές τρία άτομα, ελληνικής υπηκοότητας ηλικίας 35, 23 και 23 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν εισέλθει σε χώρο εταιρείας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τις αρχές του 2011 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε στη περιοχή κυρίως των Αχαρνών κλοπές από εταιρείες και καταστήματα από τα οποία αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ασφαλές μέρος και με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία τα παραβίαζαν, αφαιρούσαν το περιεχόμενο και τα εγκατέλειπαν. 

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν 23 κλοπές χρηματοκιβωτίων, ενώ τα χρηματικά ποσά που αφαιρέθηκαν υπερβαίνουν τις 340.000 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.