current views are: 1

3 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση15:10

Κόλπα αδυνατίσματος από όλο τον κόσμο!

Κάθε πολιτισμός διαθέτει τις δικές του διατροφικές συνήθειες και τα δικά του κόλπα απώλειας βάρους. Πάρε έμπνευση και χάσε βάρος με 7 συνήθειες από όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση 15:10’
αρθρο-newpost

Κάθε πολιτισμός διαθέτει τις δικές του διατροφικές συνήθειες και τα δικά του κόλπα απώλειας βάρους. Πάρε έμπνευση και χάσε βάρος με 7 συνήθειες από όλο τον κόσμο.

Κάθε πολιτισμός διαθέτει τις δικές του διατροφικές συνήθειες και τα δικά του κόλπα απώλειας βάρους. Πάρε έμπνευση και χάσε βάρος με 7 συνήθειες από όλο τον κόσμο.
Ταϊλάνδη: Βάλε μπαχαρικά στο φαγητό σου

Το ταϊλανδέζικο φαγητό είναι ανάμεσα στα πιο καυτερά φαγητά του κόσμου. Τα καυτερά μπαχαρικά του, όχι μόνο ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου αλλά σε κάνουν να τρως με πιο χαλαρό ρυθμό. Μέχρι το σώμα σου να σου δώσει σήμα ότι χόρτασες, συνήθως έχεις παραφάει όμως δεν ισχύει το ίδιο όταν τρως φαγητά με πολλά μπαχαρικά. Πρόσθεσε λοιπόν μπαχαρικά για να τρως πιο αργά.

Μεξικό: Κάνε το μεσημεριανό το μεγαλύτερο γεύμα

Αντί να καταναλώνουν το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το βράδυ, οι Μεξικάνοι τρώνε ένα μεγάλο γεύμα στις 14.00-16.00 το μεσημέρι. Αν φας λιγότερο το βράδυ, θα ξυπνήσεις πιο πεινασμένη και θα φας μεγαλύτερο πρωινό. Ένας κανόνας κατά της πρόσληψης βάρους, είναι να προσλαμβάνεις την κύρια ποσότητα θερμίδων το πρωί και το μεσημέρι. 

Ουγγαρία: φάε περισσότερο τουρσί

Οι Ούγγροι αγαπούν το τουρσί: όχι μόνο τις πιπεριές αλλά αλλά και το λάχανο και τις ντομάτες. Το τουρσί σε βοηθά να διατηρηθείς αδύνατη λόγω του ξιδιού που περιέχει. Το οξικό οξύ, κύριο συστατικό του ξιδιού βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και αποτρέπει τον σχηματισμό λιπώδους ιστού. Δοκίμασε το και στις σαλάτες σου!

Πολωνία: Φάε πιο συχνά στο σπίτι

Οι Πολωνοί ξοδεύουν μόνο το 5% του οικογενειακού προϋπολογισμού τους για να τρώνε έξω. Για να εξοικονομήσεις χρήματα και να χάσεις βάρος ξεκίνα και εσύ να υπολογίζεις πόσο συχνά τρως έξω, και άρχισε το μαγείρεμα στο σπίτι. Οι άνθρωποι που μαγειρεύουν συχνότερα σπίτι τείνουν να τρώνε πιο υγιεινά και να είναι πιο αδύνατοι από τους άλλους.

Ινδονησία: Δοκίμασε τη νηστεία

Το Ισλάμ, η κυρίαρχη θρησκεία της Ινδονησίας ενθαρρύνει την περιοδική νηστεία. Έτσι, για μεγάλες περιόδους μέσα στο χρόνο, οι ινδονήσιοι δεν τρώνε τίποτα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παρόλο που οι ειδικοί δεν συστήνουν την νηστεία σαν τρόπο έλεγχου του βάρους, μπορείς κάνοντας μικρές παραλλαγές να επωφεληθείς από αυτήν. Δοκίμασε για παράδειγμα να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων σου στο μισό για μία μέρα. 

Σουηδία: Δοκίμασε ένα πιάτο μούσλι

Οι Σουηδοί τρώνε μούσλι για πρωινό ή ως ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Το μούσλι είναι χυλός ή δημητριακά από βρώμη, φρούτα και ξηρούς καρπούς, συστατικά που συνδέονται με την καλή υγεία και την απώλεια βάρους. Οι ίνες που περιέχει το καθιστούν αργό στη χώνεψη και έτσι σου δίνει μια αίσθηση πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βραζιλία: Συνόδευσε το φαγητό με ρύζι και φασόλια

Εκτός από το χορό του καρναβαλιού, οι Βραζιλιάνοι έχουν και άλλο ένα μυστικό για να μένουν αδύνατοι. Συνοδεύουν σχεδόν κάθε γεύμα τους με ρύζι και φασόλια, τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ινών. Έρευνες έχουν δείξει ότι μια διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα τέτοιων τροφών μειώνει την πιθανότητα παχυσαρκίας κατά 14%. 

Πηγή: shape.gr 


σχετικα αρθρα