Στην πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος παραχαρακτών που θα πλημμύριζε τη Σάμου και τα νησιά του Αιγαίου με πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας ενός εκατομμυρίου, βρίσκονται οι τοπικές αρχές με τη σύλληψη δύο Ελλήνων. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το εργαστήριο όπου θα γινόταν η παραχάραξη. Οι δυο Έλληνες από το Βαθύ της Σάμου φέρονται ως παραλήπτες της μεγάλης ποσότητας χαρτονομισμάτων- «μαϊμού», τα οποία μετέφερε ένας 26χρονος αλλοδαπός από την Νέα Γουινέα που συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι Βαθέος. Ένας τυχαίος έλεγχος είχε οδηγήσει στην ανακάλυψη των πλαστών ευρώ, που ο Αφρικανός μετέφερε σε μια πράσινη βαλίτσα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου και της Αστυνομίας ερεύνησαν τα σπίτια των δυο Ελλήνων, αλλά δεν ανακάλυψαν το εργαστήριο όπου θα «καθάριζαν» με κατάλληλη χημική επεξεργασία τα υπόλοιπα 890.000 ευρώ τα οποία είχε μαζί του ο αλλοδαπός σε δεσμίδες των 500 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

TAGS