Γυμνασμένα, «στεγνά» σώματα που παλεύουν με τα κύματα και αναδύονται σαν Ποσειδώνες μέσα από το νερό. Αυτή δεν είναι η εικόνα που έχουμε για τους σέρφερ; Ε, πλέον δεν θα χρειάζεται να ανακατευτείτε με τα κύματα, ούτε καν να βρέξετε τα μαλλιά σας ώστε να μπορέσετε και εσείς να αποκτήσετε αυτό το σώμα. Το επόμενο Gym Craze λέγεται «RipSurfer X» και έχει αρχίσει ήδη να συναγωνίζεται την τρέλα που επικρατεί γύρω από την Zumba και άλλα fitness, ειδικά στις δυτικές ακτές της Αμερικής. Η Cameron Diaz και ο Gerard Butler είναι fan του πριν ακόμα βγει στην αγορά.

Μπορεί βέβαια ακόμα να μην έχει περάσει τον Ατλαντικό – και άρα να πρέπει να μείνουμε σε λίστα αναμονής για τώρα- όμως καλό είναι να μάθετε περί τίνος πρόκειται για να είσαστε πάντα ένα βήμα μπροστά.


Το Ripsurfer X είναι ουσιαστικά ένα surf ενσωματωμένο πάνω σε ένα μηχάνημα reformer Pilates, το οποίο λειτουργεί σαν προσομοιωτής και σας δίνει την δυνατότητα να ζήσετε την εμπειρία του surf στην στεριά.

Γιατί surf; Γιατί είναι μια άσκηση που συνδυάζει την αερόβια γυμναστική, την ενδυνάμωση, την ισορροπία και έχει μεγάλα διαστήματα όπου χρειάζονται ένταση και συγκέντρωση. Δεν είναι τυχαίο πως οι surfer δεν έχουν ίχνος λίπους στο σώμα τους, ούτε όμως είναι με φουσκωμένους μύες. Η κωπηλασία που θα χρησιμοποιήσετε τονίζει τους ώμους και γυμνάζει την πλάτη, η “βουτιά της πάπιας” όπως την λένε γυμνάζει τα χέρια και τους τρικεφάλους, ενώ οι μανούβρες που θα κάνετε για να αποφύγετε τα φανταστικά κύματα γυμνάζουν όλο τον κορμό και τους κοιλιακούς και σας κάνουν να έχετε εκρηκτικότητα. Δυνατά πόδια, ευκαμψία και γενικότερη μυϊκή ενδυνάμωση είναι μέσα στις ιδιότητες αυτού του μοναδικού fitness.

Αναμένοντας λοιπόν τη νέα fitness τρέλα. Κι αν δεν έρθει υπάρχει πάντα και το σερφ στα ελληνικά κύματα!

ΠΗΓΗ: jenny.gr