Νεκρός ανασύρθηκε ο 48χρονος καπετάνιος του εφοδιαστικού πλοίου «ΑΑ 1» το οποίο βυθίστηκε σήμερα το πρωί στον κόλπο της Ελευσίνας Τον άτυχο ναυτικό ανέσυραν άνδρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών, απο το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βύθιση του πλοίου οφείλεται σε πρόσκρουση σε ήδη υπάρχον ναυάγιο που υπήρχε στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Οι 10 επιβαίνοντες κατάφεραν να σωθούν και να μεταφερθούν στη στεριά. Φως στα αίτια του ναυαγίου αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των 10 μελών του πληρώματος, που κατάφεραν να διασωθούν. Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά καθώς και στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων του Εμπορικού Ναυτικού.

Το πλοίο «ΑΑ 1» είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα και επέβαιναν σε αυτό 11 άτομα.  Ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης. 

Οι δέκα διασωθέντες ενδέχεται να πάνε στο Θριάσιο Νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.   

Από το ναυάγιο, δημιουργήθηκε θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων μαύρων πετρελαιοειδών αλλά και περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων.

Η ρύπανση αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ιδιώτες δύτες πραγματοποίησαν σφράγιση των επιστομίων στο πλοίο για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης και επίκειται άμεση απάντληση του φορτίου καυσίμων.

Πηγή: in.gr