Αυξάνονται συνεχώς οι πρωτοβουλίες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προμήθεια βασικών αγαθών χωρίς μεσάζοντες. Μετά τους δήμους Γαλατσίου και Ελληνικού που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλή τιμή, έρχονται τώρα οι δήμοι Κηφισιάς και Βύρωνα.  
Οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα βρίσκονται στις 10 και 11 Μαρτίου από τις 08:00 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Νέα Κηφισιά και στις οδούς Κηφισού, Ερυμάνθου, Αγραύλης και θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.  

Η προσπάθεια αυτή σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.   

Ο Δήμος Γαλατσίου καλεί τους δημότες και κατοίκους του Γαλατσίου να συμπληρώσουν την αίτηση παραγγελίας, έντυπο της οποίας θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) τηλ.210-2143300 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου   

http://www.galatsi.gov.gr στην ενότητα «Νέα–Ανακοινώσεις».  

Η συλλογή των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου.   

Θα διατίθενται συσκευασίες των 20 κιλών με 6,40 ευρώ και των 30 κιλών με 9 ευρώ στις τιμές περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 13%.  
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν πατάτες Νευροκοπίου σε τιμή παραγωγού. Οι πατάτες θα διατίθενται σε συσκευασίες των 10, 20 και 30 κιλών προς 0,30 ευρώ το κιλό.  

Η διάθεση θα γίνει από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 10.00 στην οδό Τριπόλεως 19 στην Αργυρούπολη, απέναντι από την είσοδο του κολυμβητηρίου.  

Για παραγγελίες στο τηλέφωνο 213 2018704 μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 14:00.

Ο Δήμος Βύρωνα καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν το έντυπο παραγγελίας που είναι αναρτημένο στον ιστότοπο www.dimosvyrona.gr και να το καταθέσουν στην είσοδο του δημαρχείου Βύρωνα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αιτήσεις για την πρώτη παραγγελία γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Η τιμή είναι 6 ευρώ το τσουβάλι των 20 κιλών, δηλαδή 0,30 ευρώ το κιλό, ενώ εξετάζονται και άλλες προσφορές με στόχο την περαιτέρω μείωσή της.

Θα ακολουθήσουν και άλλες παραγγελίες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν στην πρωτοβουλία και άλλα βασικά προϊόντα.

Πηγή: in.gr/naftemporiki.gr