current views are: 1

5 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση17:09

Τατούλης: «Η περιφέρεια, ελπίδα για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση»

Μοναδική ελπίδα για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η αιρετή περιφέρεια», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι υπουργοί στην κυβέρνηση.

Δημοσίευση 17:09’
αρθρο-newpost

Μοναδική ελπίδα για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η αιρετή περιφέρεια», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι υπουργοί στην κυβέρνηση.

Μοναδική ελπίδα για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η αιρετή περιφέρεια», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι υπουργοί στην κυβέρνηση. Ο κ. Τατούλης αποκάλυψε πως βρίσκεται στην τελική φάση η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, το οποίο χαρακτήρισε ως την σύγχρονη απάντηση στους μεσάζοντες. Το δημοπρατήριο είπε ότι θα είναι ηλεκτρονικό για να στηρίξει τις εξαγωγές και προσέθεσε ότι γίνεται προσπάθεια συνεργασίας με μεγάλη εταιρεία που διακινεί το 60% των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα σκαριά ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία.

Για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι από την 1/7 θα είναι κλειστοί όλοι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και επέρριψε ευθύνες στους δημάρχους λέγοντας ότι καθυστέρησαν στην εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ. Είπε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η περιφέρεια σε δήμους για ύπαρξη ΧΑΔΑ παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και δεν είναι στο χέρι των δημάρχων να μην τα πληρώσουν.

Ο κ. Τατούλης εξήγγειλε τη δημιουργία Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και ανέφερε ότι θα προσληφθεί κι ένας τεχνικός σύμβουλος που μαζί με την επιτροπή θα ασχολείται με την εξέλιξη των έργων και θα πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Εξήγησε ότι προχωρά σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που παρατηρείται στις δημοπρατήσεις έργων, καθώς σε κάποιους νομούς οι εκπτώσεις φτάνουν το 60%, ενώ σε άλλους δεν ξεπερνούν το 10%. Τόνισε μάλιστα πως έχει δοθεί οδηγία στην οικονομική επιτροπή να μην επικυρώνονται δημοπρασίες έργων με εκπτώσεις κάτω από 12%.

Όσον αφορά το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, η δημιουργία του οποίου αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ανακοίνωσε ότι στις 2/3 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού για τη διεξαγωγή διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ. Παράλληλα είπε ότι συμφωνήθηκε να υπογραφεί άλλη προγραμματική σύμβαση για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης.

Πηγή: ert.gr


σχετικα αρθρα