Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκλήθηκε για ακόμα μία φορά χθες Δευτέρα στην πρωτεύουσα εξαιτίας της μεσημεριανής καταιγίδας, ενώ το πρόβλημα επιδεινώθηκε και εξαιτίας των χαλασμένων φαναριών, ακόμα και σε κεντρικούς κόμβους της Αθήνας, όπως για παράδειγμα η υπόγεια διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Καποδιστρίου, στα Σίδερα Χαλανδρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», που επικαλείται στοιχεία της Τροχαίας, μόνον χθες βρίσκονταν εκτός λειτουργίας 20 φωτεινοί σηματοδότες.   

Το ζήτημα πλέον έχει λάβει διαστάσεις «πολέμου» μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς χθες ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.   

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Σγουρός επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, προκειμένου, όπως είπε, να εξεταστεί «αν προκύπτουν ευθύνες από αυτή την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία, και την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας οδηγών και πολιτών της Αττικής».   

Πηγές του υπουργείου Μεταφορών, πάντως, σημείωναν χθες ότι το ποσό για τα φανάρια είναι πολύ μικρότερο, ενώ κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης τόνιζαν ότι το σχετικό κονδύλι για τη συντήρηση των φαναριών ανέρχεται σε 74 εκατομμύρια ευρώ και έχει υπογραφεί από την ημέρα που έφτασε το αίτημα του υπ. Υποδομών.   

Η σχετική εγκύκλιος βγήκε την Παρασκευή, ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να δημοσιευθεί στη «Διαύγεια», ώστε η Περιφέρεια να μπορεί με αίτημά της να παραλάβει τα χρήματα.   

Σημεία στα οποία δεν λειτουργούσαν τα φανάρια χθες:   

Πλατεία Βάθη. 
Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Γεωργίου. 
Φιλελλήνων και Ερμού. 
Ομόνοια-Χαυτεία. 
Πατησίων και Αγαθουπόλεως. 
Πατησίων και Ανάφης. 
Μιχαήλ Βόδα και Ιουλιανού. 
Κωνσταντινουπόλεως και Λευκάδος. 
Κηφισίας και Καποδιστρίου. 
Κηφισίας και Πεντέλης. 
Σπύρου Λούη και Πύλη μπάσκετ. 
Λεωφόρος Σπάτων και Καζαντζάκη. 
Εθνικής Αντιστάσεως και Εφέσου, Καισαριανή. 
Εθνικής Αντιστάσεως και Πανιωνίου, Καισαριανή. 
Πολυτεχνείου και Β' Μεραρχίας, Πειραιάς. 
Αγ. Ελευθερίου και Δωδεκανήσου, Πειραιάς. 
Λάμπρου Κατσώνη και Αγίων Αναργύρων , Αγιοι Ανάργυροι. 
Δεκελείας και Χαλκίδος, Φιλαδέλφεια. 
Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ζεφύρου, Βούλα. 
Κων/νου Καραμανλή και Αγ. Ιωάννου, Βούλα.