Μεγάλη καταστροφή και ζημίες εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στη βιομηχανία εσωρούχων ΠΕΤΣΑΣ Α.Ε. στο 1ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.   Λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στο εργοστάσιο η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες.  
   
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον δεύτερο όροφο του εργοστασίου καταστράφηκαν περισσότεροι από 200 τόνοι νήματος και εξήντα πλεκτομηχανές, ενώ ζημιές έχουν υποστεί τα εμπορεύματα αλλά και εκατό πλεκτομηχανές που λειτουργούσαν στο ισόγειο των εγκαταστάσεων.  
   
Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο δεν βρισκόταν εργαζόμενοι καθώς η τελευταία βάρδια είχε σχολάσει το απόγευμα.  
   
Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα με 38 άνδρες, με τη συνδρομή υδροφόρων του στρατού και του δήμου Κομοτηνής.  

Η βιομηχανία εσωρούχων λειτουργούσε επί 35 χρόνια και το 85% της παραγωγής της γινόταν εξαγωγές. Ο ιδιοκτήτης της μονάδας Δημήτρης Πέτσας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως στόχος είναι η μονάδα να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά με σαφώς περιορισμένη παραγωγή.   
   
Το ύψος των ζημιών που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια Ευρώ, ενώ την προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης, διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής.