Ελεύθερος θα αφεθεί με απόφαση της ανακρίτριας ο 22χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων, στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο.  
Προσωρινά κρατούμενοι είχαν κριθεί δύο νεαροί: ένας 25χρονος που κατηγορείται να κατάφερε τα θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο 19χρονο, καθώς και ένας 22χρονος κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία.  

Με απόφαση της ανακρίτριας, μετά την προσφυγή του δικηγόρου του, ο 22χρονος αφήνεται ελεύθερος, με αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Ο 22χρονος θα καταβάλλει χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, του επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του αλλά και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων των ομάδων του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου, σε όλα τα αθλήματα, σε όποιο μέρος κι αν διεξάγονται.  

Στο μεταξύ λήγει το 6μηνο της κράτησης για τον 25χρονο που έχει προφυλακιστεί, κι ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα κληθεί το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τη συνέχιση της κράτησής του.


Πηγή: cretalive.gr