Νέο αλαλούμ επικράτησε το πρωί στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Χιλιάδες καταναλωτές με τους λογαριασμούς στο χέρι διαμαρτύρονταν καθώς δεν ήθελαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων και επέμεναν να πληρώσουν μονάχα ό,τι αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος. Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της ΔΕΗ επέμεναν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσυν αυτό τους αίτημα. «Αυτό το μπάχαλο δεν πάει άλλο», τονίζει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και καλεί τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου «να συνεννοηθούν» και «να βάλουν τέλος στο αλαλούμ, που ταλαιπωρεί και προκαλεί τον κόσμο.Να δώσουν, επιτέλους, λύση». 
«Ο λογαριασμός μου είναι 1.000 ευρώ. Θα δώσω 600. Δεν έχω άλλα», δηλώνει ένας οικογενειάρχης καταναλωτής στον προϊστάμενο του τμήματος σε κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ. «Εδώ μέσα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», τονίζει ένας άλλος που αρνείται να πληρώσει το ειδικό τέλος σε ένα σπίτι το οποίο όπως ισχυρίζεται είναι κλειστό. 

Η χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ. Όπως επισημαίνεται, όσοι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτο το ειδικό τέλος ακινήτων και πληρώνουν μόνο την κατανάλωση ρεύματος, θα κληθούν να το πληρώσουν στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. 

«Ο κόσμος έρχεται και αρνείται να πληρώσει το χαράτσι. Και τους εξηγούμε ότι αυτό δεν γίνεται», δηλώνει προϊστάμενος του υποκαταστήματος. 

Από την πλευρά του το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «όσοι, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού». 


Παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν έχει γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε κανέναν πολίτη, που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων.
TAGS