Ενώπιον του Εισαγγελέα θα οδηγηθούν την Πέμπτη δύο άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη Ρόδο με αποδέκτες και πάλι πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, δικογραφίες σε βάρος 10 ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία της Ρόδου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της παρέλασης .

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία σχημάτισε αυτόφωρη δικογραφία σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπλέον δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας δυο ανηλίκων συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί την πόλη της Ρόδου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της «Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου», ομάδα συγκεντρωμένων, στην οποία μετείχαν οι οχτώ συλληφθέντες απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα και κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, διακόπτοντας προσωρινά την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής – στρατιωτικής παρέλασης.

Τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για διατάραξη κοινής ειρήνης κατηγορούνται επιπλέον: δυο γιατί, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αστυνομικό, ενώ επιχείρησαν να απελευθερώσουν άτομο που είχε συλληφθεί ένας για απείθεια και άλλος ένας γιατί βρέθηκε στην κατοχή του ένας σουγιάς με λάμα μήκους 9 εκατοστών.
 
Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικό Θέμα: Γιαούρτωσαν τον Καραγκούνη στην παρέλαση της Ρόδου