Κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών από τον  Πρόεδρο της ΠΟΕ  ΔΟΥ κ. Χαράλαμπο Νικολακόπουλο, μήνυση κατά των Διομήδη Σπινέλη, τέως Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων,  Λέκκα Νικόλαο, Δευθυντή Σχεδιασμού & Ελέγχων του ΣΔΟΕ και Προέδρου του Β΄Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Η μήνυση, αφορά σεσυκοφαντικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», για την ύπαρξη «εκτεταμένης διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό», ώστε να δικαιολογήσουν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα του κράτους. Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Σπινέλης είχε αναφέρει ότι στις εφορίες επικρατεί το «σύστημα 4-4-2».

«Η περίοδος της σιωπής και της αποδοχής επιθέσεων, για την Ομοσπονδία μας, έχει περάσει οριστικά. Θα αντιδρούμε πλέον με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των σκληρά εργαζόμενων εφοριακών. Ας καταλάβουν το μήνυμα, όσοι (για πολλά χρόνια) μετέθεσαν στους εφοριακούς, τις βαρύτατες πολιτικές και υπηρεσιακές τους ευθύνες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Εφοριακοί.