Πέντε από τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας μπαίνουν δυναμικά στο επονομαζόμενο «κίνημα της πατάτας» και την ερχόμενη Κυριακή θα διαθέσουν δεκάδες τόνους πατάτες σε τιμές κόστους στους δημότες τους.

Πρόκειται για τους Δήμους ΚαισαριανήςΖωγράφουΒύρωναΗλιούπολης και ο Αγίου Δημητρίου, σκοπός των οποίων είναι, όπως είπαν τα μέλη του συμβουλίου τους, να στείλουν ένα έμπρακτο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όσους πλήττονται από την κρίση, αλλά και καταδίκης σε όσους εξακολουθούν να αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών.

Η διανομή θα γίνει από τις δέκα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης, στο πάρκο Γουδή στον δήμο Ζωγράφου και πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ- στο σινέ Αιολία, στην Καισαριανή.

Όπως ανέφεραν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δήμοι πρόκειται να απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες, με τη δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου καταναλωτών, αναλαμβάνοντας στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως το λάδι και τα όσπρια.

Όλες οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τνο νόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις λαϊκές αγορές.