Συνάντηση με τον νέο υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη θα έχουν την ερχόμενη Παρασκευή οι πρυτάνεις, προκειμένου να συζητήσουν το σύνολο των θεμάτων για τα ΑΕΙ, όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδό τους που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, στα Γιάννενα.

Η Σύνοδος θα αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας 14 ψηφίσματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, τη φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, καθώς επίσης και τη διαδικασία επιλογής ερευνητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια.

Ακόμη, η Σύνοδος διαπίστωσε ότι τα προβλήματα έχουν οξυνθεί ενώ, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες, δεν βρέθηκαν λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδιέξοδο. Παράλληλα, εκτιμά ότι με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση του διαλόγου για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Λίγο νωρίτερα οι πρυτάνεις είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο ο οποίος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε ότι «κοινός στόχος του υπουργείου Παιδείας και των Πρυτάνεων είναι η αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του».

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, ο κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχθηκε ότι έχουν ενταθεί λόγω της κρίσης και δεσμεύθηκε να δώσει λύση το υπουργείο αφού, όπως είπε, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτείται.

Πηγή: ert.gr/ΝΕΤ FM