Την Τρίτη θα κηδευτεί, στο νεκροταφείο Βύρωνα, ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος, ο οποίος πέθανε χθες το πρωί, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από μάχη με την επάρατη νόσο.
Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου των Χανίων όπου είχε μεταφερθεί από το Κέντρο Αποκατάστασης Ολύμπειον της Κρήτης. Ένα λίπωμα στη σπονδυλική στήλη τον οδήγησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην τηλεοπτική σειρά «Η ζωή της άλλης», όπου έπαιζε. Η επέμβαση έγινε και ο ηθοποιός προσπαθούσε να αναρρώσει στο σπίτι του, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν σταθεροποιήθηκε, όπως αναμενόταν, και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Νίκος Δαδινόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 1944 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1966.

Σημαντικές ταινίες στις οποίες ερμήνευσε ρόλους ήταν οι: «Κατηγορώ τη ζωή», «Η έβδομη μέρα της δημιουργίας», «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται», «Εραστές της ζωής», «Η αμαρτία της ομορφιάς». Στην μικρή οθόνη είχε συμμετάσχει και στις σειρές «Για την ’ννα», «Καλημέρα ζωή». Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Λούνα παρκ», και ξεχώρισε ως ένας από τους ωραίους της οθόνης. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης («Δον Καμίλο», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Οι Φίγκαρο») –γι’ αυτό και διέμενε στο νησί, όπου είχε αποκτήσει πολλούς φίλους. Είχε παντρευτεί τη συνάδελφό του ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί.

Φιλμογραφία

«Η έβδομη μέρα της δημιουργίας» (1966)
«Ο χαζομπαμπάς» (1967)
«Το Κορίτσι της Οργής» (1967)
«Ορκίζομαι, είμαι αθώα» (1968)
«Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου» (1968)
«Δάφνις και Χλόη» (1969)
«Η Αρχόντισσα του Λιμανιού» (1969)
«Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη» (1969)
«Αγάπησα μιαν ’γνωστη» (1970)
«Η Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης» (1970)
«Δάκρυα για έναν Αλήτη» (1971)
«Η χαραυγή της νίκης» (1971)
«Ο κυρ Γιώργης και οι τρέλες του» (1971)
«Αιχμάλωτοι του μίσους» (1972)
«Κατηγορώ τη Ζωή» (1972)
«Η αμαρτία της ομορφιάς» (1972)
«Κλεμμένος Έρωτας» (1972)
«Μια Μάνα Κατηγορείται» (1972)
«Σ` έχω ανάγκη απόψε πολύ» (1973)
«Οι εραστές του ονείρου» (1974)
«Ο τρομοκράτης» (1975)
«Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» (1977)
«Ο τελευταίος… άντρας» (1981)
«Το χρέος του μπάτσου» (1989)  

Τηλεοπτικές σειρές

«Το κορίτσι της Κυριακής» (1972)
«Από την άλλη όχθη» (1973)
«Λούνα Παρκ» (1974)
«Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψε» (1989)
«Το κανάλι των παρανόμων» (1989)
«Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες» (1992)
«Κάθε πράγμα στον καιρό του» (1993)
«Καλημέρα ζωή» (1993)
«Το κεφάλι της Μέδουσας» (1993)
«Ερωτικά της Εδέμ» (1993)
«Για την ’ννα» (2006)
«Η ζωή της άλλης» (2009)


Πηγή: Ναυτεμπορική