Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη βιομηχανία ψεύτικων επιδομάτων, που έκλεψε εκατομμύρια ευρώ από το ΙΚΑ, και εντόπισε η διοίκηση του Ταμείου. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ σε ασφαλιστικό ταμείο και μάλιστα επί μια δεκαετία.
Υπενθυμίζεται ότι οι επτά υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας που συνελήφθησαν και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορούνται ότι εισέπρατταν ψεύτικα επιδόματα οι ίδιοι, οι συγγενείς τους αλλά και φιλικά τους πρόσωπα. Παράλληλα, πήγαιναν σε επιχειρήσεις και καταστήματα όπου έβρισκαν υπαλλήλους και τους έλεγαν ότι μπορούν εύκολα να τους βγάλουν ψεύτικα επιδόματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Τα Νέα», οι επτά υπάλληλοι είχαν φτάσει στο σημείο να βγάζουν επιδόματα για πέντε παιδιά σε... άτεκνο, επιδόματα τοκετού σε άτεκνους ενώ σε μια περίπτωση έβγαλαν επίδομα λουτροθεραπείας σε ασφαλισμένο ενώ νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 244 περιπτώσεις με επιδόματα-μαϊμού που έβγαλαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αποκόμισαν περίπου 6 εκ. ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχουν μπει άλλες 260 περιπτώσεις επιδομάτων, που αν επιβεβαιωθούν θα ανεβάσουν τον «τζίρο» του κυκλώματος στα 18 με 20 εκ. ευρώ! Υπολογίζεται μάλιστα, ότι κάποιοι από τους συνολικά 500 ασφαλισμένους που εμπλέκονται δεν γνώριζαν τι συνέβαινε, καθώς το κύκλωμα χρησιμοποιούσε εν αγνοία τους τα ονόματά τους για να εισπράτει τα επιδόματα!

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του ΙΚΑ είναι οι:  Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Ελένη Μπουραζάκη, Χρύσα Φέρα, Χριστίνα Πατεράκη, Παναγιώτα Αιματίδη, Χριστίνα Σουρίδη και Μυρσίνη Θωμάκου.Πηγή: Τα Νέα