Οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά διαβεβαίωσε, με δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.   Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως από το «κούρεμα» των ομολόγων στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις.  

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών,ο διοικητής του ΙΚΑ αρκέστηκε να πει πως η εξέλιξη με το PSI γεννά προσδοκία και ελπίδα υπογραμμίζοντας ότι τα άσχημα έχουν μείνει πίσω.  

Προανήγγειλε
ότι από τον Απρίλιο οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν αναλυτική περιοδική δήλωση κάθε μήνα και όχι ανά τρίμηνο, όπου θα δηλώνουν και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.  

Αναφορικά με την απάτη που αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας και αν υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά, είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί με εξωπραγματικές δαπάνες.  

«Θέμα πρώτης προτεραιότητας και απαίτηση των εργαζομένων του ΙΚΑ το χτύπημα παραβατικών συμπεριφορών. Δεν θα αφήσουμε τίποτε ανέλεγκτο, ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αποκάλυψης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.   
Εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαιώνεται αν οι αποδοχές των εργαζομένων είναι οι αποδοχές που αντιστοιχούν στις εισφορές που δηλώνονται καθώς όπως είπε έχουν διαπιστωθεί αποκλίσεις έως και 30%.


Με πληροφορίες από skai.gr