Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η γρίπη και οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.    Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί.   

Από τα 620 δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση μόνο ένα βρέθηκε θετικό στον πανδημικό ιό Η1Ν1.   
Όπως αναφέρουν οι επιδημιολόγοι τα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας της γρίπης οφείλονται σε στελέχη του ιού Α και Β.

Το υπουργείο Υγείας έχει ελέγξει το φαινόμενο της γρίπης και φέτος είναι πάρα πολύ πιο ήπιο από άλλες χρονιές, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας είπε στο τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ότι πρόκειται για μία μορφή γρίπης που δεν καλύπτεται απολύτως από το αντιγριπικό εμβόλιο. Έχει έντονα χαρακτηριστικά και γι' αυτό όσοι νοσήσουν -ειδικά εάν πρόκειται για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου- θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους. 

Oι περισσότεροι από τα 15 άτομα που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί. Οι γιατροί τονίζουν ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να απευθύνονται γρήγορα στον γιατρό τους.

πηγή: skai.gr