Συνάντηση με το διοικητή του ΙΚΑ έχει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εσόδων του Οργανισμού, την επάρκεια του συστήματος καταβολής των συντάξεων, την πορεία της ρύθμισης των παλαιών οφειλών, την εισφοροδιαφυγή και την πορεία υλοποίησης του εργόσημου και της Κάρτας Εργασίας.
Προσερχόμενος στη συνάντηση ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως θα τονίσει στο διοικητή του ΙΚΑ ότι η ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων είναι μεγάλη και της ΝΔ ακόμη μεγαλύτερη, γιατί, όπως είπε, «η μεγάλη ύφεση και η συνακόλουθη εκρηκτική ανεργία υπονομεύoυν τα έσοδα του ΙΚΑ».

«Όσο η επανεκκίνηση της οικονομίας καθυστερεί, όσο δεν ελέγχεται η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία, το ΙΚΑ θα ταλανίζεται από περιορισμό εσόδων και αδυναμία καταβολής συντάξεων. Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε την καταβολή της σύνταξης των Ελλήνων μισθωτών όχι μόνο για μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει πως ο μόνος τρόπος είναι η στροφή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η ανάσχεση της ανεργίας, ο έλεγχος της μαύρης εργασίας.
 
Πηγή: naftemporiki.gr