Στις 30 Νοεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό το Athens Metro Mall στα νότια προάστια, μια επένδυση που ξεπέρασε τα 75 εκατ. ευρώ και πραγματοποίησε η εταιρία του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Π. Κωνσταντίνου, Talima Venture Inc.

Οπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η εταιρία "επενδύοντας χρόνο, χρήματα και παλεύοντας με τη γραφειοκρατία κατάφερε να υλοποιήσει μια επένδυση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις αγοραστικές συνήθειες αλλά και στην ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες με την δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας".

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, η εταιρία, η οποία έχει στην κατοχή της και άλλα ακίνητα, προγραμματίζει την υλοποίηση αντίστοιχων επιχειρηματικών σχεδίων και σε άλλα σημεία. Παράλληλα η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον χώρο του λιανεμπορίου. Η Talima Venture Inc. δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανεμπορίου από το 2010, μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων επίπλου, διακόσμησης και οικιακού εξοπλισμού ΔΙΑΦΑΝΟ.

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη και εδραίωσή του ως σημείο αναφοράς τόσο των νοτίων προαστίων όσο και των κοντινών περιοχών, το Athens Metro Mall είναι στρατηγικά τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης. Πρόκειται για εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) 21.500 τ.μ. με 85 καταστήματα, 18 χώρους εστίασης, πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village Cimenas Super Market AB Βασιλόπουλος, παιδότοπο Volta Fun Park, Εμπορική Τράπεζα και 1.200 θέσεις παρκινγκ.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του κέντρου κ. Γιώργος Καρίβαλης, "Το Athens Metro Mall δεν αποτελεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο. Μέσα από την παροχή στους καταναλωτές ενός συνδυασμού πλεονεκτημάτων όπως είναι η εξαιρετική πρόσβαση, η ευρύτητα των υπηρεσιών και των καταστημάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και το ανταγωνιστικό tenant mix, το Athens Metro Mall αποτελεί μια πραγματικά νέα πρόταση για κάθε στιγμή. Επιπλέον, μέσα από τη διαρκή υλοποίηση ερευνών και την απόκτηση πολύ καλής γνώσης για τις ανάγκες της αγοράς, η στρατηγική μας έχει προσαρμοστεί βάσει των δεδομένων της οικονομικής συγκυρίας, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό επώνυμα brands σε προσιτές τιμές".

 Η εταιρία Talima Venture αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας Κωνσταντίνου η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate από το 1950. Οι επιχειρήσεις της οικογένειας Κωνσταντίνου αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα εντός και εκτός της Βενεζουέλας υλοποιώντας shop in shop, μικρά εμπορικά κέντρα, αποθηκευτικούς χώρους και retail parks (big boxes).

Τo 2002 έχοντας ως όραμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ίδρυσε ελληνικό υποκατάστημα της εταιρίας, με πρωταρχικό στόχο την αξιοποίηση του ακινήτου της οικογένειας στον Άγιο Δημήτριο. Από το 2010, η Talima Venture Inc. δραστηριοποιείται και στο χώρο του λιανεμπορίου, μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων επίπλου, διακόσμησης και οικιακού εξοπλισμού ΔΙΑΦΑΝΟ.