Την έντονη αντίδρασή της ενάντια σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς στο ΙΚΑ, αλλά και γενικότερα στο δημόσιο, εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), με αφορμή τις αποκαλύψεις περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος από υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας. Οι υπάλληλοι αυτοί πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου. Η περιουσιακή κατάσταση όλων αυτών των υπαλλήλων, καθώς και οι καταθέσεις τους, πρέπει να δεσμευτούν άμεσα, διότι τα χρήματα είναι ιερά και ανήκουν στους ασφαλισμένους.

Ασφαλώς, καθ' ύλην αρμόδιοι για κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς είναι και οι ανώτεροι και ανώτατοι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοί τους διαχρονικά, που άφηναν να ανθίζουν τέτοια φαινόμενα, χωρίς να νομοθετούν και να εφαρμόζουν απαραίτητα μέσα ελέγχου μηχανογραφικά ή άλλα, ώστε να υπάρχουν επαρκείς δικλείδες ασφαλείας, που δεν θα επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κάθε επίορκο δημόσιο υπάλληλο.

Τέτοια φαινόμενα ντροπιάζουν τη μεγάλη οικογένεια του ΙΚΑ, τους έντιμους και υπεύθυνους υπαλλήλους, που, με το φιλότιμο και τη φιλοπατρία τους, με τον ιδρώτα τους και τον καθημερινό αγώνα τους, στηρίζουν επί χρόνια την κοινωνική ασφάλιση, μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή, παλεύοντας με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την πολύπλοκη νομοθεσία και γραφειοκρατία, εις βάρος της σωματικής και ψυχικής τους υγείας", τονίζει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.