Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής τεσσάρων από τους οκτώ, που ζήτησαν να μην οδηγηθούν στη φυλακή, καταδικασμένων σε πρόσκαιρες καθείρξεις στην υπόθεση του «Συνδικάτου του εγκλήματος». Αργά χθες το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβιες αλλά και πολυετείς καθείρξεις συνολικά 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα δέχθηκε τις αιτήσεις των δύο γυναικών, Ιωάννας Χήρα και Πολυτίμης Γεωργά, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών η καθεμία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και των Ιωάννη Θεοδωράκη και Ιωάννη Καλογερίδη, που τους επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών στον καθένα επίσης, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τέσσερις θα πρέπει να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ ο καθένας, ενώ τους επιβλήθηκαν επιπλέον οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκαν από το δικαστήριο οι αιτήσεις των Παναγιώτη Σοϊλέδη, Εμμανουήλ Σκαρλάτου - που τους επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών - όπως και των Γιώργου Τρομπούκη και Ιωάννη Θώδη, που καταδικάστηκαν σε 15 έτη κάθειρξη.